Sport- en ontspanningsmassage

sport-en ontspanningsmassage
Wat is sportmassage?
Tijdens een sportmassage worden er verschillende handgrepen toegepast op verschillende spiergroepen van een sporter. Het doel van deze massage is om de lichamelijke conditie te verbeteren of te bestendigen. Ook kunnen vermoeidheidsverschijnselen in de spieren, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, worden teruggedrongen. Door de spieren los te maken kunnen sportprestaties worden verbeterd en blessures worden voorkomen. De sportmasseur kan u tevens adviseren over de juiste manier van bewegen. Een sportmassage is een stevigere massage dan een ontspanningsmassage. Specifieke klachten als rugpijn, vastzittende schouders, nekklachten en ‘knopen’ in de spieren worden tijdens de sportmassage op effectieve wijze aangepakt.

Wanneer een sportmassage?

Bij Topsport.
Indien u topsporter bent of u wilt presteren op een hoger niveau dan wordt een massage in overleg met de fysiotherapeut gedaan. Er zal dan gekeken worden naar het training- en wedstrijdschema en vanuit hier worden dan voor u de beste tijd en frequentie bepaald voor de massages.

Bij weinig sport / recreatie sport.
Ook als u recreatief sport (enkele keren per week of meerdere sporten beoefent) is een bezoek aan een sportmasseur aan te raden. De massage kan namelijk vrij snel een gunstig effect hebben op de doorbloeding van het weefsel zodat uw sportprestaties worden verbeterd.

Bij niet-sporters.
Ook voor niet-sporters kan sportmassage goed zijn. Denk aan rug-, nek-, en schouderklachten die vaak worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding. Stress speelt hierbij vaak ook een belangrijke rol. Door een verkrampte houding kunnen verhardingen in de spieren ontstaan. Een aantal massagebehandelingen kan al verlichting geven of de klachten zelfs volledig laten verdwijnen.

Ontspanningsmassage

Ook als niet-sporter kunt u bij ons terecht voor een ontspanningsmassage. Klachten als rugpijn of knopen in de rug- of nekspieren kunnen wij hiermee verhelpen. De massage kan ook dienen als ontspanning bij stress en biedt u een moment van persoonlijke aandacht voor uw lichaam.

Bent u geïnteresseerd in een sport- of ontspanningsmassage? Onze sportmasseurs helpen u graag. Bel voor een afspraak naar 075 720 08 50 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.